انواع PH

انواع PH

چهارشنبه 3 دی ماه 1399

PH آب چیست؟

Ph یکی از مهم ترین فاکتورها در استاندارد بودن آب آشامیدنی می باشد که میزان یون H مثبت در آن را نسبت به OH منفی اندازه گیری می کند. این فاکتور برای اولین بار توسط اس پی ال سورانسن در سال 1309 معرفی گردید که البته تعریف آن در سال 1924 با کمی تغییر مواجه شد. به عبارت دیگر، این فاکتور خاصیت اسیدی آب یا قلیایی بودن آن را نشان می دهد. در حالت کلی مقدار PH آب در بازه صفر تا 14 متغیر بوده و هر چه این فاکتور از 7 کمتر باشد، خاصیت اسیدی آب را افزایش داده و بیشتر بودن این مقدار از 7 نشان دهنده قلیایی بودن آب خواهد بود. 

سطح استاندارد ph آب چیست؟

با توجه به تاثیراتی که خاصیت اسیدی و قلیایی آب بر بدن، لازم است مقدار یون H مثبت موجود در آب در سطح مطلوبی باشد تا از امراضی مانند پیری زودرس و پوکی استخوان و بیماری های سنگ کلیه جلوگیری شود. یکی از سوالات رایجی که در این زمینه وجود دارد این است که مقدار استاندارد PH آب چیست؟ لازم به ذکر است که مقدار PH آب باید در بازه 6.5 تا 8 قابل قبول می باشد که مقدار 7 آن به معنای آب خنثی است.

لازم به ذکر است که PH تنها برای آب اندازه گیری نمی گردد، بلکه در تمام محلول های آبی و حتی خون انسان نیز مورد بررسی قرار گرفته و در هر یک مقدار استاندارد این فاکتور متفاوت خواهد بود. به عنوان مثال، مقدار PH خون در بدن انسان 7.34 تا 7.45 می باشد و کاهش آن از سطح 6.9 به معنای عدم توانایی بردن برای زنده ماندن و مرگ خواهد بود.

منظور از خاصیت اسیدی آب چیست؟

آب آشامیدنی تاثیر مستقیم بر سلامت تمام اندام ها داشته و عدم توجه به استانداردهای مهم در آن می تواند منجر به بروز بیماری های بسیار خطرناک شود. به همین دلیل لازم است قبل از مصرف آن خاصیت اسیدی آب مورد بررسی قرار گیرد. منظور از خاصیت اسیدی آب قرار گرفتن مقدار PH در بازه صفر تا 7 می باشد. این عدد هر چه کمتر باشد، به همان نسبت خاصیت اسیدی آب افزایش پیدا می کند. به عبارت دیگر، با کاهش PH آب در واقع غلظت و مقدار یون H مثبت بیشتر از OH منفی خواهد شد. برای کاهش قدرت اسیدی آب می توان آهن ربا در آب قرار داد یا از مواد شیمیایی مخصوص استفاده نمود. قرار دادن آهنربا در آب باعث میشود تا مقدار ph کمی افزایش پیدا کند.

مضرات اسیدی بودن آب

استفاده از مواد شیمیایی و فیلترهای مخصوص در تصفیه آب باعث میشود تا مقدار ph دستخوش تغییر قرار گیرد و در برخی موارد افزایش و گاهش کاهش را در آن شاهد خواهیم بود. کاهش بیش از اندازه ph و قرار گرفتن آن در بازه کمتر از 7 نشان دهنده اسیدی شدن آن میشود که اثرات نامطلوبی را بر بدن ایجاد میکند. از جمله اثرات منفی مصرف آب با ph کمتر از 7 می توان به موارد زیر اشاره نمود:

• بروز بیماری های قلبی و عروقی و تصلب شریان 

• افزایش درصد ابتلا به بیماری پوکی استخوان 

• خشکی پوست و ریزش موها 

• کاهش قدرت سیستم ایمنی بدن

 • سرگیجه و سردرد و ترشح اسید زیاد دستگاه گوارش 

• افزایش وزن و دیابت

لازم به ذکر است که عبور آب های اسیدی از لوله های فلزی به مرور منجر به خوردگی سطح لوله ها و انتقال حجم بالایی از فلزات به درون آب میشود که در بروز بیماری سرطان و غیره نقش خواهند داشت.

مضرات بالا بودن ph آب چیست؟

در حالت کلی پایین بودن مقدار ph آب برای بدن ضررهای بیشتری نسبت به بالا بودن آن دارد و می توان گفت بهتر است آب قلیایی استفاده شود تا اسیدی! البته این بدان معنا نیست که آب قلیایی برای بدن ضرر ندارد. البته لازم به ذکر است که آب قلیایی حجم بالایی از مواد معدنی و فلزات سنگین را دارا می باشد و باعث میشود تا رسوب زیادی در لوله های انتقال آب بوجود آید. علاوه براین، مداوم این گروه از آب ها منجر به سرگیجه و سردرد و حالت تهوع در افراد می گردد.

فواید بالا بودن ph آب چیست؟

علیرغم تاثیرات نامطلوبی که ممکن است قلیایی بودن آب بر بدن ایجاد کند، بالا بودن این فاکتور می تواند برخی مزایا را به همراه داشته باشد که برخی از آنها عبارتند از:

• جلوگیری از چروک شدن و پیری زودرس پوست
• کمک به کاهش وزن
• جلوگیری از بروز بیماری های قلبی و عروقی
• جلوگیری از بروز بیماری سرطان پوست و سینه و پروستات و مری
• کاهش ترشح اسید معده

 

PH=3.0  آب ضد عفونى کننده و سفید کننده

 کاربرد:

• مانع از فاسد شدن مواد اولیه مورد استفاده در طبخ غذا
•سفید کننده سطوح (سرویس هاى بهداشتى،سرامیک......)
•ضد جرم و ضد لکه بر قوى
•ضدعفونى کننده مسواک ، لوازم بهداشتى و سرویس هاى بهداشتى
•ضد عفونى کننده البسه ، ظروف و سطوح
•بهترین pH براى ضد عفونى سطح زخم، جراحت، سوختگى و ...



PH=3.5  آب ضد عفونى کننده براى شستشوى میوه و سبزیجات

 کاربرد:

• مانع از فاسد شدن میوه در زمان کوتاه



PH=5.0  آب آرایشى و زیبایى

 کاربرد:

•پاک کردن راحت تر مواد آرایشى از روى پوست
•سبب کشیدگى پوست شده و همراه با هیدراتاسیون پوست باعث کاهش چین و چروک مى شود.
•پاک کننده منافذ پوست
•افزایش طراوت و شادابى پوست
•مناسب براى مسواک زدن دندان ها و سفید کنندگى بیشتر آنها
•پاک کننده چربى ها از روى پوست و کاهش آکنه



PH=7.0  آب خنثى

 کاربرد:

•براى مصرف داروها، مثل قرص و .....



PH=7.5 آب کودکان

 کاربرد:

•حل کردن شیر خشک نوزادان و غذاى کمکى کودکان براى بهبود رشد و استحکام اسکلت بدن نوزادان ، کودکان و نوجوانان



PH=8.0 آب آشامیدنی

 کاربرد:

• به عنوان آب آشامیدنى توصیه مى شود
• فاقد هر گونه بو و طعم نا مطلوب
• براى از بین بردن احساس خستگى ، ضعف ، بى حالى ، براى برخاستن از خواب صبحگاهى وشروع یک صبح آرام تر
• کمک به رفع زخم معده و مشکلات گوارشى



PH=9.0 آب پزشکى و آب پخت وپز

 کاربرد:

•آب توصیه شده براى استفاده هاى پزشکى مثل بیماران دیابتى،کبدى، کلیوى و افرادى که شیمى درمانى انجام مى دهند.
•آبى براى شست وشوى برنج و خیس کردن آن براى طعم و نگهدارى تمام ویتامین ها و کاهش نیازبه افزون چاشنى هایى مانند نمک و...،
•رفع کمبود کلسیم،هضم سریع و بهتر غذا درون معده
•مصرف این آب تهیه قهوه و چاى بسیار مناسب و بهبود طمع آنها
•آبیارى براى گیاهان بخاطر سریعتر شکوفا شدن آنها



PH=10.0 آب کاربردى

 کاربرد:

•این آب داراى بیشترین خاصیت قلیایى و قدرت حلالیت بالا مى باشد و بسرعت به نقطه جوش مى رسد.
•این آب بدلیل حلالیت بالاى خود مواد روغنى،علف کش ها و آفت کش ها را در خود حل مى کند از این روى مى توان براى شستسوى
میوه جات و سبزیجات و همین طور به سبب آنتى اکسیدان قوى این دستگاه براى به تاخیر انداختن فساد در میوه جات و سبزیجات از این
آب مى توان استفاده کرد.
•شست وشوى لباس و حوله که سبب کاهش استفاده از مواد شوینده براى حذف لکه هاى چربى مى شود
•از بین بردن لکه حاصل از قهوه و انواع سس ها....
•از بین بردن طمع تند بعضى از سبزیجات